Ustvarjanje in učenje doma

 

Delo in učenje na vašem domu nam omogoča, da se v največji možni meri prilagodimo vašemu otroku, njegovim interesom, potrebam in pričakovanjem. Pri vas doma do njega najlažje zgradimo zaupljiv odnos, ki je tako pomemben za motivacijo in hitro in učinkovito doseganje učnih uspehov. V poslovnem svetu se takšen pristop imenuje »coaching«.

Za razliko od odraslih, ki jih k učenju motivira zavedanje o vrednosti učenja, je treba otroško motivacijo najti drugje. Najprej jo poiščemo zunaj njih in zato za učenje uporabljamo splet in mobilne aplikacije. Kaj je za otroke bolj privlačno od tega?

Tako v marsičem presegamo nivo, ki ga nudi in zahteva šola: mnogi videi veliko bolj nazorno razlagajo kot učitelji v šoli, referat ali plakat pa bo veliko bolj zabaven, če se ga naredi na računalnik.

Pri našem učenju je še pomembno, da ne rešujemo nalog namesto otrok, pač pa skupaj z njimi iščemo poti, kako lahko otrok sam pride do rešitve. Večino znanja (in rešitev) je na spletu, je pa treba vedeti, katero znanje je zanesljivo, kako to preverjati in kako različne informacije povezati v celoto.

Za pomoč pri ustvarjanju in učenju na domu pišite na marko.ivanisin@gmail.com ali pokličite na 041 994901 in se z dr. Markom Ivanišinom dogovorite vse podrobnosti. Cena ene ure obiska je odvisna od vaših pričakovanj in zahtevnosti dela, začne se pa pri 15€/uro.