“Neprestano je na računalniku!?”

 

Res je, otroci radi preživljajo čas z digitalnimi napravami, saj jim dajejo vse potrebne dražljaje, da jim ni treba razmišljati. Kdo od nas, staršev, se ne »zavali« rad pred televizor in da »možgane na pašo«?

Je pa v marsikateri slabi stvari tudi kaj dobrega. Marsikdo je z gledanjem televizije izboljšal znanje tujega jezika, se naučil veliko o človeški zgodovini in živalskem svetu.

Z računalnikom pa je mogoče še veliko več, saj ponuja tudi možnosti aktivnega ustvarjanja. In to ustvarjanja vsebin in stvari, s katerimi se da zaslužiti veliko denarja.

Otroci začnejo zgodaj razvijati spretnosti, ki jim bodo koristile na poklicni poti. Otroci, ki preživijo veliko časa na računalniku/tablici/pametnem telefonu, lahko imajo prednost pred tistimi, ki tega ne počnejo, če svoje pasivno obnašanje spremenijo v aktivno.

Z nami bodo spoznavali igre, mobilne aplikacije in računalniške programe, ki so otrokom preverjeno všeč, čeprav zahtevajo miselne napore in trud pri spreminjanju svojih idej v digitalne izdelke.